Als je in chloor terecht komt is niet goed voor je ogen, huid en haar. Het veroorzaakt irritaties en droogheid. Maar chloor is ontzettend effectief – in kleine hoeveelheden – om zwembadwater vrij van schadelijke ziekteverwekkers en bacteriën te houden. Dus wat kan je doen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen?

Wat chloor met je haar doet
Af en toe een zwembad met chloor in duiken en wat baantjes trekken heeft niet al te veel effect op je haar. Maar als je regelmatig zwemt, kan je je haar beschadigen. Door chloor verdwijnen alle natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het poreus en breekbaar wordt. Je haar wordt zichtbaar droog en ruw.
Zwemmers hebben niet meer last hebben van haaruitval dan anderen. Het is wel aangetoond dat wie echt extreem veel met chloor in contact komt, eerder last van een droge hoofdhuid en schilfertjes heeft en eventueel van dunner wordend of uitvallend haar. Maar dit geldt alleen bij blootstelling aan veel hogere chloorniveaus dan die in een normaal zwembad voorkomen.

natuurlijk het belangrijkst: wat kan ik ertegen doen??                                                               – Spoel je haar met schoon water en doe er wat conditioner in voordat je gaat zwemmen zo hydrateer je je haar waardoor het minder chloorwater opneemt tijdens het zwemmen               -Spoel je haar heel goed uit, was het en breng conditioner aan direct na het zwemmen om zwembadbacteriën te verwijderen en je haar opnieuw van natuurlijke oliën en vocht te voorzien. Vraag je kapper of apotheker of zij producten aanraden die geschikt zijn om je haar te beschermen als je vaak zwemt.

ik hoop dat je er wat aan hebt gehad!!!!☻☻☻☻

Advertenties