We gaan een pizza margherita maken…..

Boodschappenlijstje voor de bodem:

200 gram bloem                                                          1 dl melk                                                                    1/2 zakje gist                                                              1 theelepel suiker                                                    1 theelepel zout                                                          3 eetlepels olijfolie

Boodschappenlijstje Voor erop:

1 klein blikje tomatenpuree                                    2 tomaten                                                                   1 mozzarella                                                               12-15 basilicumblaadjes.

Bereidingswijze:

Voor de bodem:                                                          *warm de melk op tot ongeveer 35 graden

*zeef de bloem in een kom. Roer de gist en de suiker erdoor.

*maak een kuiltje in het midden en giet de melk daarin. Roer de melk erdoor en voeg het zout en de olijfolie toe.

*kneed de deeg totdat het mooi soepel is. Laat het daarna afgedekt op een warme plaats ongeveer een uur laten staan

* maak en bal van het deeg. Rol, op een met bloem bestoven aanrecht, met een deegroller (of fles) de hal uit tot een dunne cirkel van 30 centimeter.

*leg de bodem op een bakplaat ( wel eerst invetten zodat de bodem niet vastkleeft) en laat het op een warme plek nog een half uur rijzen.

Bereidingswijze van erbovenop:

*Smeer de tomatensaus op de pizzabodem.

*snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes en leg ze samen met de basilicumblaadjes mooi verdeeld op op de pizzabodem

* bak de pizza 12-15 minuten bovenin een voorverwarmen oven van 220 graden…

Ik hoop dat je er wat aan heb!!!! Succes!!!🍕

Advertenties